Meditation des Tanzes

Meditation des Tanzes

Het menselijk lichaam is ontworpen om te bewegen.

Bewegen is even natuurlijk en belangrijk voor ons leven als ademhalen. Evenals ademhalen vervult het ons met energie. Bewegen brengt in evenwicht, heelt, wekt en geeft energie! Bewegingen kunnen veredeld worden tot dans Dansen verbindt de hersenhelften met elkaar en laat het intuïtieve vrouwelijke en rationele mannelijke samengaan. Dansen brengt lichaam, ziel en geest in harmonie. Het lichaam is een tempel waarin je woont, je beweegt en waarin je je kunt openen voor het Goddelijke. Dans maakt ontvankelijk voor schoonheid, vorm en struktuur van tijd en ruimte. Dansen, choreografieën en muziek geven de uiterlijke beweging, maar brengen tegelijkertijd ook het innerlijk in beweging.

Meditation des Tanzes, ook wel Sacrale Dans genoemd, kan een weg zijn tot bewustwording en innerlijke verdieping. Hier staat het meditatieve element centraal. In Méditation en Croix, de basis van Meditation des Tanzes, richten we ons óp tussen `hemel en aarde' en openen ons voor de ander en het Zelf. De dansen vol symboliek worden in eenvoudige en herhalende patronen in een cirkel, rei, kruis, stervorm of bijv spiraal gedanst en vormen zo met elkaar een levende Mandala. Meestal aan de hand van een gekozen thema wordt er gedanst op o.a. klassieke, religieuze , mythische,folkloristische en eigentijdse muziek. Verbonden in de cirkel kunnen we harmonie, vreugde, stilte ................. en mogelijk healing ervaren!

Gertrude Arents heeft opleidingen gevolgd in Klassiek Ballet, Danstherapie en Meditation des Tanzes / Sacrale Dans. Het dansen te delen met anderen, is voor haar een dankbare en vreugdevolle ervaring.

In elk seizoen worden dans(mid)dagen worden gegeven in de voormalig Joodse Synagoge in Culemborg.

Zie agenda Bewust Culemborg voor de data.

Gertrude: Tel 0345-532480  of  E-Mail : arent16@hetnet.nl