Nieuws 2021

Zin in een spelletje?

Twee weken geleden is op koningsdag de jeu de boule baan aan de Blamanweg opnieuw in gebruik genomen. Bewoners van de Nesciohof hebben de baan vanonder het gras en het mos tevoorschijn gehaald en samen met Nelleke en Rutger speelklaar gemaakt. We willen graag een competitie starten. Je kunt je alleen opgeven, met een tweetal of een drietal. Je wordt dan wekelijks aan een ander team gekoppeld waarmee je in overleg een afspraak kan maken.

10 mei 2021

Naarstig op zoek naar: begeleiders jubileumwandelingen

Tijdens het jubileumfestival in oktober 2021 zullen er bezoekers naar Lanxmeer komen die graag een rondleiding krijgen, zodat ze snappen wat ze in de wijk zien, waarom het er zo uitziet, en welke keuzes er eerder zijn gemaakt. We zijn nog steeds op zoek naar meer bewoners die zulke rondleidingen voor kleine groepen willen geven.

Meld je aan bij het BEL-bestuur als je je daarvoor beschikbaar stelt. Denk je: ... maar ik weet eigenlijk te weinig van de wijk? Dan gaan we van tevoren zorgen dat je jouw kennis nog kunt bijspijkeren. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

4 mei 2021

Jubileum verschuift naar 1-3 oktober 2021

Wijkgenoten, Belangstellenden

Na rijp beraad hebben we besloten ons 20-jarige jubileum van de wijk Lanxmeer te verplaatsen van juni naar 1 tot en met 3 oktober 2021.
De jubileumconferentie schuift mee, naar zaterdag 2 oktober.
De wijk bestaat dan eigenlijk 21,4 jaar, maar we houden het  toch maar op het 20-jarige jubileum.

De ontwikkelingen rond Corona en daaruit voortvloeiende beperkingen maken dit helaas noodzakelijk en we verwachten dat het feest en de conferentie begin oktober wél goed kunnen.

12 april 2021

Lanxmeer weer in de prijzen

Onze wijk Lanxmeer en twee andere projecten zijn genomineerd voor de Stadsprijs Basiskwaliteit Natuur. Op donderdag 21 april wordt in Cuijk tijdens het Symposium Basiskwaliteit Natuur van de Vogelbescherming de winnaar bekend gemaakt (er zijn overigens ook nog prijzen voor Bos en voor Natuur, zie bijgevoegd symposium-programma). Prof. mr. Pieter van Vollenhoven reikt de prijzen uit.

11 april 2021

Notulen Wijkraad 22/3/2021

Met dank aan Martin Heerschop vind je bijgaand de notulen van de wijkraad van 22 maart 2021.

29 maart 2021

Aankondiging opnames TV serie "Typisch Ecowijk Culemborg"

Wijkgenoten, geïnteresseerden,

Er komt een televisieserie over onze wijk: “Typisch Ecowijk Culemborg”.
De afgelopen weken zijn er de nodige verkennende gesprekken geweest en vanaf volgende week starten opnames. 
De serie bestaat uit 12 afleveringen van 25 minuten en wordt vanaf eind augustus uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2.
Het belooft een interessante serie met de nodige diepgang te worden.

Namens de BEL, 
Alexander van Setten

=================================

25 maart 2021

OPROEP tot begeleider van wandelingen in de wijk

Tijdens het jubileumfestival in juni 2021 zullen er bezoekers naar Lanxmeer komen die graag een rondleiding krijgen, zodat ze snappen wat ze in de wijk zien, waarom het er zo uitziet, en welke keuzes er eerder zijn gemaakt. We zoeken bewoners die zulke rondleidingen voor kleine groepen willen geven.

Meld je aan bij het BEL-bestuur als je je daarvoor beschikbaar stelt. Denk je: ... maar ik weet eigenlijk te weinig van de wijk? Dan gaan we van tevoren zorgen dat je jouw kennis nog kunt bijspijkeren. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

25 maart 2021

Bericht Vitens: Aanstaande donderdag actie doorstroming vijvers

Om de doorstroming van de vijvers in de wijk EVA Lanxmeer te verbeteren worden er in opdracht van Vitens en in afstemming met de gemeente Culemborg en Terra Bella, a.s. donderdag 25 maart twee leidingen verwijderd.

23 maart 2021

BEL nieuwsbrief lente 2021

Hieronder kun je het laatste B.E.L-nieuws downloaden.

21 maart 2021

Pagina's