Kwintet tiny

Kwintet tiny

Het Kwintet is de jongste en met 5 woningen een van de kleinere hofjes in de wijk.

Gelegen aan de Anna Blamanweg, langs het bomenrijke Martin Toonderpad, is het er goed vertoeven. 3 liggen deels in de schaduw van de bomen, de andere 2 huisjes kijken prachtig uit over de vijver.  De houten huisjes zijn in november 2021 opgeleverd. De bouwtijd was zeer kort doordat de huisjes uit kant- en klare onderdelen bestaan.

Officieel zijn de woningen tiny houses, maar misschien is de term compacte huisjes treffender. Ze zijn met een 5 meter hoog plafond en een apart slaap- en, woongedeelte en een vide toch wel aardig ruim te noemen (vooral in je eentje). Net als het Hella Haasehof zijn de woningen in eigen beheer gebouwd, met begeleiding van BIEB. De ecologische architect ORGA heeft de huisjes ontworpen. De woningen zijn niet op het warmtenet aangesloten maar worden verwarmd d.m.v. een warmtepomp(boiler) met vloerverwarming.

De bewoners van de huisjes zijn divers in leeftijd, van 24 tot 76 jaar. Het is een knus hofje waar iedereen elkaar kent, je kunt elkaar immers ook niet ontlopen!

Op dit moment ligt het mandelig gebied nog bezaaid met koolzaad, klaproosjes en riet; alle ideeën moeten nog verzameld en uitgewerkt worden. Er is een gemeenschappelijke schuur waar we de fietsen stallen, een vriezer, opslag van tuin- en werkgereedschap en er komt een kleine klusplek. Er zijn ideeën voor een gemeenschappelijke zitplek, een moes- en/of kruidentuintje, een compostbak en verlichting van het mandelig gebied.