Twijgenhof Tiny Houses

Twijgenhof Tiny Houses

Deze kleine huisjes staan voor een kleine voetafdruk en leven met weinig spullen en sluiten zo meer dan naadloos aan bij de filosofie achter de wijk. Daarnaast bieden Tiny Houses ook starters en andere mensen met een kleinere portemonnee de kans om - ondanks de huidige overhitte woningmarkt - een thuis te vinden in Lanxmeer.

Op het Twijgenhof aan de Ina Boudier-Bakkerstraat (op de kaart plek nr. 2) komen acht huisjes die niet identiek hoeven te worden, maar wel ogen als deel van een zelfde familie. In materiaalkeuze, uitstraling, sociale opzet en vormgeving zullen ze een als vanzelf deel uit gaan maken van de wijk Lanxmeer. De huisjes zullen voldoen aan het woonbesluit en worden bij voorkeur energieneutraal en zoveel mogelijk circulair. Na verschillende presentaties is het Twijgenhof in zee gegaan met architectenbureau Filip Mens uit Den Haag. 

De gemeente Culemborg vindt het belangrijk dat er op dit perceel kleine, betaalbare huizen komen. De huizen mogen niet duurder worden dan 140.000 euro, inclusief de grond. Aan deze prijs heeft de gemeente een lagere grondprijs gekoppeld voor het perceel, itt  het perceel waar het Kwintet wil gaan bouwen.

Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat er huisjes zullen worden gebouwd van 35 mtr. En max. 6 mtr. hoog. Ieder huisje komt op een perceel van 65 mtr. Daarnaast wordt iedere bewoner mede eigenaar van een stuk mandelige grond van 55 mtr.

De huidige groep van het Twijgenhof is heel divers; zowel in leeftijd als gezinssamenstelling. Deze diversiteit zorgt voor een levendige mix van wensen, visie op deze manier van wonen en talenten om dit project te gaan realiseren.

De percelen worden gebouwd in eigen beheer. Dit betekent dat de bewonersgroep zelf opdrachtgever is van de hoven. Dit intensieve proces van groepsvorming, regelwerk, opdoen van kennis en maken van keuzes die voor iedereen realistisch en wenselijk is wordt begeleid door mensen van BIEB, een bedrijfje met meer dan 35 jaar ervaring in het begeleiden van Bouwen in Eigen beheer.

Meer info?
Bel Jaqueline van Staveren: 06 36 48 60 66