Nieuws 2020

Verslag vergaderingen over Watertoren en Pomphuis

Naar aanleiding van de petitie voor het behoud van de maatschappelijke functie van het pomphuis die inmiddels door 112 mensen is ondertekend, besteedde gisteren de gemeenteraadsleden van Culemborg aandacht aan de herbestemming van de watertoren en het pompgebouw onder vergaderpunt 'Actuele zaken'.
Hier kun je de video daarvan bekijken: https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Culemborg/19e88985-db49-48c2-950c-b...
Let op: Het begint bij 16.25 minuten.

18 september 2020

Pluk de appel en vier feest

Zaterdag 19 en zondag 20 september kunnen we weer van 14.00 uur tot 16.00 uur appels in de boomgaard plukken- en op zondag aansluitend (van 16.00 uur tot 17.00 uur) is het appelfeest!

Hartelijke groet van het Terra Bella team, Rosalie, Femke, Frank, Joris, Roland, Jurjen, Cas en Rob. Bij actuele informatie zie www.stichtingterrabella.nl

12 september 2020

9/9 update ontwikkelingen watertoren

 

Wijkgenoten en andere belangstellenden,

Onderstaand een uitnodiging van de familie van der Veer voor een informatiebijeenkomst over de stand van zaken rond de watertoren.
Het onderwerp leeft in de wijk, meld je daarom aan als je vragen en/of ideeën hebt. 

=========================================================================

Beste geïnteresseerden in de herbestemming van de watertoren Culemborg,

2 september 2020

5de coöperatieve elektrische deelauto gearriveerd

Afgelopen vrijdag vierden een paar bestaande, nieuwe en potentiële leden van CoöperatieAuto de komst van 'Rosso'. De gloednieuwe naar haar kleur genaamde Renault Zoe heeft als standplaats het laadplein met zonnedak en mag door alle leden worden gereden.
Steeds meer wijkgenoten nemen afscheid van hun oude auto of denken daarover. Met een beetje schroom worden ze lid, maar als ze eenmaal gewend zijn aan het elektrisch rijden en merken dat ze geld besparen en ontdekken dat er altijd wel een CoöperatieAuto te reserveren of direct te gebruiken is, willen ze niet meer anders.

2 augustus 2020

BEL nieuwsbrief zomer 2020

Hieronder kun je het laatste B.E.L-nieuws downloaden.

6 juli 2020

Update werkzaamheden pompstation Vitens

Onderstaand een update van Vitens over de stand van zaken en planning rond de het pompstation van Vitens.

======================================

GMB Services voert in opdracht van Vitens de werkzaamheden uit voor het project Spoelwaterbehandeling. De werkzaamheden zijn gestart in juni en worden in oktober 2020 afgerond. Hieronder volgt de planning van de werkzaamheden.

Planning werkzaamheden

22 juni 2020

Staatssecretaris stelt slimme laadapp als eerste in werking

“Slim laden maakt elektrisch rijden nog interessanter. Het is laden op maat. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vol je batterij opgeladen moet zijn. En ook wanneer of tegen welke prijs je stroom afneemt of teruglevert aan het net. Daarmee is het dus goed voor je eigen portemonnee, voor een betere balans van het stroomnet en voor het gebruik van meer groene energie (direct van de zon). Slim laden heeft veel potentie”, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven.
De staatssecretaris nam vanochtend als eerste de app ‘Stekker.app’ in gebruik op ons slimme laadplein op de Jan Wolkershof.

15 juni 2020

ALV's ALV's ALV's ALV's ALV's ALV Algemene Ledenvergaderingen

ALV Bewonersvereninging EVA-Lanxmeer

20 mei 2020

Pagina's